Egészséges táplálkozás VS Fogyókúra

Sokan nincsennek tisztában azzal, hogy egészségesen étkezni nem azt jelenti, hogy diétázunk.

A fogyókúrázás és az egészséges táplálkozás sok ember számára ugyanazt jelenti, pedig valójában két nagyon is különböző dologról van szó.

Az egészséges táplálkozással kapcsolatos tévhitek, melyeket gyakran elhisznek az emberek:

-1. -Az egészséges táplálkozás unalmas, rossz ízű, és sosem lehet belőle jóllakni—az egészséges ételek valójában nagyon is ízletesek, változatosak tudnak lenne, és hosszabb ideg eltelíthetnek, mint az egészségtelen ételek. Sokan, akik egészséges étrendre váltottak vallják, hogy a korábban fogyasztott egészségtelen ételek már nem is ízlenek, ízetlennek találják őket.
-2.-A fogyásnak van valami titka—Nincs semmi féle titok, csodabogyó, csodaszer, amitől egészségesen le lehet fogyni. Mindenki más ezért a „titkos fogyókúrás programok” csak bizonyos embereknek válnak be, és biztosan nem mindenkinek. Ráadásul gyakran kiderül, hogy az ilyen diéták hatása csak rövid ideig tart ki. Általában bármi, ami túl szép, hogy igaz legyen, az is.

-3.- Egészségesen táplálkozni nehéz és bonyolult.
Az egészséges étrend követéséhez nem kell atomtudósnak lennünk. Mindössze alapvető, könnyen kivitelezhető keretekre van szükség, amik egyszerű szabályokkal látnak el bennünket.
Az életmódváltás kulcsa, hogy vegyük észre a változtatás szükségességét. Ehhez érdemes egy lépéssel eltávolodnunk és messzebbről rátekinteni jelenlegi életünkre. Változtatni rögzült szokásainkon, áldozatot hozni még saját érdekünkben is nagy erőfeszítést igényel. A sikerhez vezető úton az első lépés a kellő késztetés. Mindenkit más motivál, szépség, egészségmegőrzés, vagy egy már ismert betegség kényszerítő ereje.

Gondoljuk végig, mit akarunk elérni, mire vagyunk hajlandóak és mire vagyunk képesek célunk megvalósítása érdekében. Mindenképpen reális és elérhető célt tűzzünk magunk elé.
Adjunk időt magunknak és értékeljük a legkisebb eredményt is. Ha életmódot váltunk hosszútávra tervezzünk. Az életmódváltás életre szóló program, mely szemléletváltást jelent. Ez magában foglalja az egészséges táplálkozás, a rendszeres testmozgás mellett az egészségmegőrzéssel kapcsolatos alapvető ismeretek elsajátítását is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük